Lär känna oss

Lofoten Havfiske består av ett nordiskt team där den lokala entreprenören Eirik Grønhaug startade upp havfiske campen 2013. Eirik har genom dessa år lagt grunden för en fantastisk havsfiskecamp i hjärtat av Lofoten och hans goda rykte har spridit sig världen över. Antalet återkommande besökare bekräftar detta.

Under 2023 var det dags för Eirik att ta företaget vidare där han anställde danskan Anne Bundgaard som tagit över mailkontakt med gäster och den administrativa delen i företaget för att Eirik ska få mer tid med gästerna. Inte långt efter kom Anne’s förlovade Johan Mikkelsen in i bilden. Med mer än 13 års erfarenhet som fiskeguide, fördelat på 8 olika destinationer i Nordnorge samt 2 år utomlands inom Big game fisket och ett oräkneligt antal tropiska fiskeresor som reseledare samt privat. Så är det få som har ett sånt långt och imponerande CV som Johan har, tillsammans med Eirik och Anne så vågar vi lova att ni är i trygga händer både när det kommer till säkerhet ute till havs men också till att skapa oförglömliga fiskeupplevelser hos oss på Lofoten Havfiske.

Eirik Grønhaug - VD

Entreprenör, fiskeentusiast och grundaren av Lofoten Havfiske 2013. Han är uppvuxen i Lofoten och är känd för sitt glada humör och sin passion för fiske och att visa allt vad Lofoten har att erbjuda. En stolt Lofotværing som har byggt upp allt från grunden och har genom sina år av ihärdigt arbete byggt upp ett bra rykte internationellt vilket visas på alla återkommande gäster. Eirik är en man som välkomnar er med öppna armar och ser till att ni får en oförglömlig resa med oss på Lofoten Havfiske.

Följ Eirik Grønhaug på sociala medier:

Instagram - eiriklofoten

Facebook - Eirik Grønhaug

Johan Mikkelsen - Daglig ledare och guide

Johan har en bakgrund i marinbiologi, gick sedan vidare med sportfiskeakademin i Forshaga där han sedan började jobba för Nordic Sea Angling. Under sina år i Nordnorge så har han bland annat guidat från följande destinationer:

  • Sørøya
  • Havøysund
  • Tromsø
  • Risøysundet
  • Vesterålen
  • Værøy
  • Å i Lofoten
  • Nappstraumen i Lofoten

Johan har också varit aktiv under flera forskningsprojekt där han bland annat har märkt hälleflundra för norska havsforskningsinstitutet, han har också studerat fartygsbefäl klass VII på Chalmers i Göteborg och är en person som varit med om mer än de flesta i hans ålder. Antalet timmar på havet i alla typer av väder har gjort honom till en självsäker men ödmjuk person som alltid tänker säkerhet först och gör allt för att hans gäster ska få en bra upplevelse på havet.

2013 började han med sina fiskeresor utomlands och har varit på ett oräkneligt antal fiskeresor världen över både privat och som reseledare sedan dess.

2014 paddlade han kayak från den norsk ryska gränsen Jakobselv och längs hela Norges kust för att sedan avsluta i Strömstad där han är uppvuxen ifrån. En expedition på 102 dagar fördelat på 3257 km.

Han tog sedan beslutet att jobba inom Big game fisket i 2 år med några av de främsta kaptenerna inom Blue marlin och Bluefin fisket. En erfarenhet han tagit med tillbaka till Norge. Under pandemin träffade han kärleken i Bodø, Anne Bundgaard och inte långt efter kom lilla Hugo till världen. Nu jobbar de tillsammans och Hugo springer på bryggan och fiskar krabbor och tittar nyfiket på alla storfångster som kommer in på bryggan från våra gäster.

Följ Johan Mikkelsen på sociala medier:

Instagram - @johan_mikkelsen_official

Facebook - Johan Mikkelsen

YouTube - Johan Mikkelsen

Anne Bundgaard - Sekreterare

Ovärderlig för Lofoten Havfiske, hon strävar efter att alltid få svarat alla förfrågningar så fort som möjligt och med detaljerade svar. Det är Anne som håller ordning och reda på företaget och det är henne ni kommer att vara i kontakt med under bokningen. Hon är också med och hälsar gästerna välkomna och hjälper till med körningar för Lofoten Havfiske.

Boka din fiskeresa idag!

Förvandla drömmen om havsfiske i Lofoten till verklighet idag! Genom att boka en fiskeresa nu säkrar du upp en plats på ett äventyr du sent kommer glömma. Vi står redo med allt för att just din resa ska bli så smidig och fantastisk som möjligt. OBS! Många av våra bokningar kommer in minst ett år i förväg så boka idag för att säkra upp en plats du också!