Så tar du gratis färja till Lofoten

Så tar du gratis färja till Lofoten

Letar du efter möjliga sätt att ta dig till Lofoten? Ett utmärkt alternativ är att ta färjan till Lofoten. Från fastlandet går det idag flera färjor till ögruppen, både från Bodø, Skutvik och Bognes. Från Skutvik går färjan genom Skrova innan den anländer i Svolvær. Från Bodø går det färjor direkt till Moskenes. Det är också möjligt att dela upp resan och därmed få en gratis färjetur, mer om detta längre ner. Från Bognes Färjeläge går det också direkt färja till Lödingen där det är möjligt att köra det sista stycket.

Ibland är det bra att kunna spara några pengar, och speciellt på semester kan det komma många oförutsedda (eller inte beräknade) kostnader som långsamt men säkert samlar sig. Ett typiskt exempel på sådana utgifter är ofta transport, och därav färjor. Men, om du lyckas vara tålmodig, finns det alternativ när du ska ta färja till Lofoten. Du har nämligen möjligheten att dela upp resan från Bodø till Moskenes, där färjan från Røst och Værøy till Lofoten är gratis.

Färjan till Moskenes från Bodø och Färjan mellan Skutvik och Svolvær drivs av Torghatten Nord AS. Båda destinationerna är ett mycket populärt resmål året om, så var medveten om att det kan uppstå viss väntetid.

Två färjeturer = gratis transport till Lofoten

2022 beslutade regeringen att använda 89 miljoner av statsbudgeten för att göra flera färjerutter gratis. Detta inkluderade färja från Røst och Værøy till antingen Bodø eller Moskenes. Detta gäller dock inte direktturen från Bodø till Moskenes, men några gånger om dagen stannar färjan vid Røst och Værøy. Om du då går av på antingen Røst eller Værøy, kan du vänta på nästa färja. De två sträckorna blir alltså gratis, och efter några timmar kommer du att ha anlänt i Moskenes helt gratis.

Om du reser med färja till Lofoten rekommenderas det att du bokar några dagar i förväg. Lofoten är mycket populärt på sommaren, så utöver flera timmar på färjan riskerar du också att behöva stå flera timmar i kö för färjorna om du inte har bokat plats.

Boka din fiskeresa idag!

Förvandla drömmen om havsfiske i Lofoten till verklighet idag! Genom att boka en fiskeresa nu säkrar du upp en plats på ett äventyr du sent kommer glömma. Vi står redo med allt för att just din resa ska bli så smidig och fantastisk som möjligt. OBS! Många av våra bokningar kommer in minst ett år i förväg så boka idag för att säkra upp en plats du också!