5 resetips i Lofoten

5 resetips i Lofoten

Har du äntligen tagit steget och bokat en resa till Lofoten? Detta kommer utan tvekan att bli en spännande resa, men kanske kunde det vara bra att planera lite för resan? I så fall har du kommit till rätt ställe. Nedan kan du ta del av några bra resetips för Lofoten! Som du säkert vet finns det mycket att uppleva och se, så här är det bara att kasta sig ut!

Surfa på vita sandstränder

Det första resetipset för Lofoten är stränderna, och mer exakt – surfing. Har du sett andra posta bilder från sina fantastiska resor till Lofoten, med surfbrädorna i händerna, vit sandstrand framför sig och brusande vågor som bara väntar på att bli surfade på? I Lofoten är det fullt möjligt att surfa, oavsett om du är helt nybörjare eller har lite eller mycket erfarenhet från tidigare. Du hittar flera instruktörer som kan ta dig med på en surfkurs och se till att du får en exceptionell känsla av att surfa på havet i Lofoten.

Spela golf i midnattssolen

Det andra resetipset för Lofoten är kanske riktat till de speciellt intresserade, men om du inte har deltagit i aktiviteten tidigare, finns det också möjligheter för dig som är nybörjare. Som du säkert förstått från rubriken talar jag om att spela golf! Föreställ dig att stå på tee och se ut över öppet hav, praktfulla berg och se midnattssolen längs horisonten på havet. Just detta får du när du kommer för att spela på golfbanan i Lofoten. Om du önskar finns det också möjlighet att ta grönt kort under ditt besök på golfbanan i Lofoten. Förutom en liten risk för att bollen hamnar i vattnet, finns det nästan inget att anmärka på vid denna golfbana. Ta tag i golfbagen och sätt igång!

Bo i mysiga rorbuer

Lofoten resetips nr 3 handlar mycket om vilken atmosfär du vill uppleva under din resa till Lofoten. Att resa till Lofoten är verkligen en upplevelse i sig, men du kan också göra det ännu mer intressant genom att tillbringa tiden utanför aktiviteter i autentiska rorbuer nere vid kajen. Rorbuerna är charmiga, med sin traditionella röda färg och har all nödvändig utrustning! Genom att bo i rorbuerna kommer du också att kunna känna på hur det är att vara en del av det aktiva fiskesamhället i Lofoten. Förr i tiden kunde en rorbu rymma upp till 10 personer, men idag är självklart rorbuerna uppgraderade med riks-TV, sovplatser för 4 personer, ström och allt annat du behöver för en bekväm vistelse.

Bli med på fisketur

Det fjärde resetipset för Lofoten erbjuder en helt unik upplevelse som du inte kommer att kunna få på många andra ställen. Ser du, Lofoten är en samlingspunkt för Skrei som kommer från Barents hav för att leka. Det ger också fantastiska möjligheter att få en riktig skrei på kroken! Lofoten har ända sedan vikingatiden varit en central punkt för fiske. Att fånga en fisk kan ge en riktig känsla av prestation, och med båt och utrustning att hyra kan du både ge dig ut på fisketur själv eller följa med på en guidad tur för en helt unik upplevelse. Här i Lofoten älskar vi att fiska och kommer att hjälpa dig att hitta de bästa platserna ute på havet som kommer att garantera dig en fångst!

Bestiga berg och få en utsikt över vackra Lofoten

Vi har slutligen kommit fram till Lofotens resetips nr 5, som handlar om att bestiga berg. Det är nästan en självklarhet att du ska bestiga ett berg när du besöker Lofoten. Det finns flera höga berg att välja mellan, där du kan få en spektakulär utsikt över Lofoten. Du kan antingen bestiga bergen på egen hand eller med en guide. En guide kan vara en stor fördel om du inte är van vid att klättra i berg, då de kan visa dig de bästa vägarna och berätta intressanta historier om området. Det finns berg för alla svårighetsgrader, så du kan hitta ett berg som passar just din förmåga. När du väl har bestigit berget kommer du att bli belönad med en utsikt som är helt oförglömlig. Du kommer att kunna se mil efter mil av fantastisk natur, och kanske till och med några valar som simmar i havet.

Kanske har du nu fått några idéer om vad du kan göra under din resa till Lofoten? Det är mycket att göra och se i denna fantastiska del av Norge, så se till att du planerar din resa väl för att få ut det mesta av den. Ha en fantastisk resa till Lofoten!

Boka din fiskeresa idag!

Förvandla drömmen om havsfiske i Lofoten till verklighet idag! Genom att boka en fiskeresa nu säkrar du upp en plats på ett äventyr du sent kommer glömma. Vi står redo med allt för att just din resa ska bli så smidig och fantastisk som möjligt. OBS! Många av våra bokningar kommer in minst ett år i förväg så boka idag för att säkra upp en plats du också!