Vikingmuseet på Borg i Lofoten

Vikingmuseet ble ferdig bygd og åpnet i juni 1995. Museet har en fantastisk beliggenhet med fine stier og betydelige uteområder.

I 2017 ble museet besøkt av 95 000 personer.

Dyrene på Borg

Dyrene går på stort beite, villsvinene går i innhengning mens de andre dyrene går på et stort området utenfor museet. En kan se dyrene med en gang man kommer til museet, og får så klart hilse på de. Det er også mulig og ri på hestene, og alle dyrene passer for både store og små. Dette er dyr av gamle raser.

Tur i vikingskipet

Den går en båt hver halv time med 20-30 minutters varighet. Hvis det er vind seiler høvedsmannen, hvis det er stille får dere ro med årer. Denne aktiviteten er den mest populære blant besøkende.

Høvedsmann er den personen som har ansvaret for båten. Vikingskipet er en ekte kopi av Gokstadskipet, som er et skip fra slutten av 800-tallet, og er det mest bevarte skipet i Norge.

Lyst på middag med Høvdingen og Husfrua?

Du kan velge selv om du vil bli servert i høvdinghuset, eller i den mindre gildehallen. Måltidene blir servert av utkledde vikinger. Mens du nyter et godt måltid, får du underholdning som sang, dans og autentiske viking instrumenter. Du velger selv måltidene fra den tildelte menyen. Fra tune er det fine forhold og muligheter både høst og vinter for å ha sjansen til å oppleve det beryktede nordlyset.

Vikingfestivalen

På sommeren har de en festival hvor det kommer vikinger fra hele verden. Det er salgsboder og diverse underholdning. Du kan lære om vikingtiden under de forskjellige forelesningene. Det er også kampshow, der du får oppleve hvordan de kjempet for 1000 år tilbake i tid, forestillinger, konserter, leker og konkurranser, dette passer både for voksne og unge. Ca. 8000 gjester bruker å delta på denne festivalen.

Arkeologisk utstilling

I ankomst stedet finner du en utstilling om oppdagelser og utgravinger, en film om hva som skjedde i vikingtidenog funn fra nærområder. Denne utstillingen kan du oppleve med din medbrakte smarttelefon og/ellerøreplugger. Du kan velge selv hvilket av temaene du ønsker å høre på. Utstillingen kan lyttes på 6 ulike språk. Det er mulig å gjøre andre aktiviteter, komme tilbake og lytte på resten senere.

Andre aktiviteter

De har også skyting med pil og bue, øksekast og en smed. Det blir smidd diverse ting som trengs på gården for å holde den vedlike. Dere kan besøke smeden og gjerne stille spørsmål underveis om dere lurer på hva han holder på med.

Håndverkerne holder til i høvdinghuset og driver med forskjellig arbeid, som å lage klær til arbeiderne. De er glade i besøk og svarer gjerne på spørsmål.

Det er også laget til et rebusløp for hele familien også kalt Lokes lure runesti.

På området finnes det også en museums butikk der du kan kjøpe gaver og reiseminner. Butikken har bredt utvalg av historiske ting.

For mer informasjon om Lofotr Vikingmuseum og deres åpningstider besøk deres hjemmeside https://www.lofotr.no/nb/

Bestill ditt fiskeeventyr i dag!

Gjør drømmen om havfiske i Lofoten til virkelighet i dag! Ved å bestille en fisketur nå, sikrer du deg en plass på et eventyr du sent vil glemme. Vi står klare med alt for at din reise skal bli så smidig og fantastisk som mulig. OBS! Mange av våre bestillinger kommer inn minst ett år i forveien, så bestill i dag for å sikre deg en plass du også!