Slik tar du gratis ferge til Lofoten

Ser du etter mulig måter å komme deg til Lofoten på? Et flott alternativ er å ta ferger til Lofoten. Fra fastlandet går det i dag flere ferger til øyriket, både fra Bodø, Skutvik og Bognes. Fra Skutvik går ferga gjennom Skrova før den ankommer i Svolvær. Fra Bodø går det ferger direkte til Moskenes. Det er også mulig å dele opp turen og dermed få en gratis fergetur, mer om dette lenger nede. Fra Bognes Fergekai går det også direkte ferge til Lødingen hvor det er mulig å kjøre det siste stykke.

Innimellom er det godt å kunne spare noen penger, og spesielt på ferie kan det komme mange uforutsette (eller ikke beregnet for) kostnader som sakte, men sikkert samler seg opp. Et typisk eksempel på slike utgifter er gjerne transport, og derav ferger. Men, hvis du klarer å være tålmodig, finnes det alternativer når du skal ta ferge til Lofoten. Du har nemlig muligheten til å dele opp reisen fra Bodø til Moskenes, hvor fergen fra Røst og Værøy til Lofoten er gratis.

Ferga til Moskenes fra Bodø og Ferga mellom Skutvik og Svolvær driftes av Torghatten Nord AS. Begge destinasjoner er et svært populært reisemål hele året rundt, så vær klar over at det kan oppstå noe ventetid.

To fergeturer = gratis transport til Lofoten

I 2022 vedtok regjeringen å bruke 89 millioner av statsbudsjettet på å gjøre flere fergeruter gratis. Dette inkluderte ferge fra Røst og Værøy til enten Bodø eller Moskenes. Dette er derimot ikke aktuelt for direkteturen fra Bodø til Moskenes, men et par ganger i døgnet tar fergen et stopp innom Røst og Værøy. Hvis du da går av på enten Røst eller Værøy, kan du vente på neste Ferge. De to strekningene blir altså gratis, og etter noen timer vil du ha ankommet i Moskenes helt gratis.

Om du reiser med ferge til Lofoten anbefales det at du booker noen dager på forhånd. Lofoten er svært populært om sommeren, så i tillegg til flere timer på fergen risikerer du også å måtte stå flere timer i kø for fergene om du ikke har booket plass.

Bestill ditt fiskeeventyr i dag!

Gjør drømmen om havfiske i Lofoten til virkelighet i dag! Ved å bestille en fisketur nå, sikrer du deg en plass på et eventyr du sent vil glemme. Vi står klare med alt for at din reise skal bli så smidig og fantastisk som mulig. OBS! Mange av våre bestillinger kommer inn minst ett år i forveien, så bestill i dag for å sikre deg en plass du også!