Skreifiske sesongen: En unik opplevelse i Lofoten

Når vinteren går mot slutten og dagene blir lengre, begynner en av de mest spennende sesongene i Norge: skreifiske sesongen. Dette er en tid hvor fiskere og turister samles for å oppleve det unike fenomenet der skreien, en type torsk, migrerer fra Barentshavet til norske farvann for å gyte. Men hva er det som gjør denne sesongen så spesiell, og hvorfor er Lofoten det perfekte stedet for å oppleve det?

Skreifiske sesongen i Lofoten

Dette eventyrlige fisket må bare oppleves på nært hold. Hvert år i februar-april kommer det innsig fra Barentshavet av stor skrei til Lofoten for å gyte. I løpet av sitt opphold i barentshavet har skreien fått fetet seg opp, og er derfor ekstra stor og god – en perfekt fangst å få på kroken! Dette er noe vi alle gleder oss til hvert eneste år, både yrkesfiskere og lokalbefolkningen. Årets første skreimølje er et høydepunkt i mange familier.

Bli med oss å fiske skrei

Hos oss har du muligheten til å få oppleve dette magiske fisket, bedre kjent som Lofotfisket. Ta med deg familie og venner, og bo i koselige rorbuer hos oss. Båtene ligger rett nedenfor ved kaia, klare til å frakte dere trygt til storfiskens rike.

Men hva gjør dere så når dere har kommet ut på åpent hav?

Slik foregår skreifiske

For å få skreien på kroken bruker vi som regel pilk og gummimakk, eller jigg. Normalt benyttes en pilk fra 300 g og oppover til å fiske skrei. Grunnet vær og opphold, vil det derimot alltid lønne seg å ha med litt forskjellige størrelser og varianter av pilker. I enkelte tilfeller kan det være nødvendig med flat pilk, mens det andre ganger vil være behov for en pilk med utslag for å kunne lokke til oss skreien. Er du med på guidet skreifiske, vil vår guide være til god hjelp med hva slags utstyr du skal bruke, hvordan du skal håndtere det og selvfølgelig hva du skal gjøre når du får napp!

Hva er forskjellen på skrei og torsk?

Torsk er den generelle betegnelsen for fisken i familien Gadidae, inkludert Atlantisk torsk. Skrei er en spesifikk betegnelse på Atlantisk torsk som migrerer til Norges kyst for å gyte. Når skreien blir fanget i løpet av gytesesongen, er den kjent for sin høyere kvalitet og betegnes ofte som skrei for å markere sin spesielle opprinnelse.

Skal du fange den virkelig store skreien?

Det finnes også et skille mellom de virkelig store skreifiskene og de av mer normal størrelse. Er det ene og alene storfisken du har i kikkerten, gjør du lurt i å bruke en jigg! Når du fikser med jigg bruker du rolige bevegelser. Dette fordi de største skreifiske ikke er de raskeste i verden. De trenger med andre ord litt ekstra tid for å bite på kroken. Igjen, er du med på guidet fisketur vil du få en full innføring i hvordan du best skal fiske for å fange storskreien!

Storfangst under skreifiske

Lofoten: det perfekte stedet for skreifiske

Lofoten er kjent for sin dramatiske natur, med høye fjell og dype fjorder som skaper en fantastisk bakgrunn for fiskeeventyret. Men det er ikke bare landskapet som gjør Lofoten til et ideelt sted for skreifiske. Havstrømmene og vannkvaliteten i området er også perfekte for skreien, noe som gjør Lofoten til et av de beste fiskeområdene i verden for denne spesielle fisken.

Uansett hvordan du ønsker å legge opp turen er vi sikre på at du vil få en helt fantastisk opplevelse. Henvend deg til oss for å leie båt eller bli med på guidet fisketur.

Velkommen til en flott fiskeopplevelse i Lofoten!

Bestill ditt fiskeeventyr i dag!

Gjør drømmen om havfiske i Lofoten til virkelighet i dag! Ved å bestille en fisketur nå, sikrer du deg en plass på et eventyr du sent vil glemme. Vi står klare med alt for at din reise skal bli så smidig og fantastisk som mulig. OBS! Mange av våre bestillinger kommer inn minst ett år i forveien, så bestill i dag for å sikre deg en plass du også!