Skreifiske Lofoten 2021 – Ledige Plasser

Skreifiske i Lofoten nærmer seg med stormskritt.

Dette eventyrlige fisket må bare oppleves på nært hold. Hvert år i februar-april kommer det innsig fra Barentshavet av stor skrei til Lofoten for å gyte. I løpet av sitt opphold i barentshavet har skreien fått fetet seg opp, og er derfor ekstra stor og god – en perfekt fangst å få på kroken! Dette er noe vi alle gleder oss til hvert eneste år, både yrkesfiskere og lokalbefolkningen. Årets første skreimølje er et høydepunkt i mange familier.

Hos oss har du muligheten til å få oppleve dette magiske fisket, bedre kjent som Lofotfisket. Ta med deg familie og venner, og bo i koselige rorbuer hos oss. Båtene ligger rett nedenfor ved kaia, klare til å frakte dere trygt til storfiskens rike.

Men hva gjør dere så når dere har kommet ut på åpent hav?

Slik fisker vi skrei i Lofoten

For å få skreien på kroken bruker vi som regel pilk og gummimakk, eller jigg. Normalt benyttes en pilk fra 300 g og oppover. Grunnet vær og opphold, vil det derimot alltid lønne seg å ha med litt forskjellige størrelser og varianter av pilker. I enkelte tilfeller kan det være nødvendig med flat pilk, mens det andre ganger vil være behov for en pilk med utslag for å kunne lokke til oss skreien. Er du med på guidet skreifiske, vil vår guide være til god hjelp med hva slags utstyr du skal bruke, hvordan du skal håndtere det og selvfølgelig hva du skal gjøre når du får napp!

Skal du fange den virkelig store skreien?

Det finnes også et skille mellom de virkelig store skreifiskene og de av mer normal størrelse. Er det ene og alene storfisken du har i kikkerten, gjør du lurt i å bruke en jigg! Når du fikser med jigg bruker du rolige bevegelser. Dette fordi de største skreifiske ikke er de raskeste i verden. De trenger med andre ord litt ekstra tid for å bite på kroken. Igjen, er du med på guidet fisketur vil du få en full innføring i hvordan du best skal fiske for å fange storskreien!

Vi gleder oss til å ta deg imot!

Uansett hvordan du ønsker å legge opp turen er vi sikre på at du vil få en helt fantastisk opplevelse. Henvend deg til oss for å leie båt eller bli med på guidet fisketur.

Velkommen til en flott fiskeopplevelse i Lofoten.