Ferie i Lofoten

Lyst å oppleve mer av Norge neste ferie? Da kan jeg anbefale deg å ta ferien i Lofoten. Her kan du oppleve litt av hvert i tillegg til at det er helt fantastisk natur rundt deg til enhver tid.

Legg opp ferien i Lofoten slik du ønsker ‍

En ferie i Lofoten kan legges opp akkurat slik du ønsker det. Kanskje ser du for deg en rolig tur? Eller er du mer ute etter adrenalinrush og å gjøre noe du aldri har gjort før? Her på Lofoten kommer det virkelig alle type folk, fra de som omtrent aldri har satt fot utenfor døra si før, til drevne turgåere som har hatt Lofoten som feriedestinasjon i lang tid. Du finner mennesker med en særegen interesse for fiske og du finner folk som prøver ut surfing for første gang. Det er virkelig helt utrolig med ferie i Lofoten nettopp fordi du kan få følelsen av å være langt hjemmefra samtidig som du kan sette pris på at du befinner deg i Norge, i Lofoten, et sted med så mye vakkert og spennende å foreta seg.

Tips til lofotenferien 

Lofoten er et fantastisk reisemål med vakker natur og mange spennende aktiviteter. Her er noen tips til hva du kan gjøre på ferie i Lofoten:

  • Utforsk de idylliske fiskeværene: Besøk sjarmerende steder som Reine, Henningsvær, Nusfjord og Å. Disse pittoreske fiskeværene er kjent for sine tradisjonelle rorbuer, rike historie og unike atmosfære.
  • Opplev midnattssolen: Lofoten er et flott sted å oppleve midnattssolen om sommeren. Ta en tur til en av de mange fjelltoppene eller strendene i regionen og nyt den spektakulære utsikten over solen som aldri går ned.
  • Gå på fottur: Lofoten har et nettverk av turstier som passer for alle nivåer. Utforsk fjellene, strendene og fjordene til fots, og nyt den fantastiske naturen rundt deg. Populære fjellturer inkluderer Reinebringen, Ryten og Mannen.
  • Dra på sykkeltur: Lofoten har flotte sykkelruter som tar deg gjennom det varierte landskapet. Lei en sykkel og utforsk øyene på to hjul. Du kan sykle langs kystveiene, gjennom fiskevær og opplev den vakre naturen på nært hold.
  • Opplev nordlyset: Hvis du besøker Lofoten om vinteren, har du en god sjanse til å se det fantastiske nordlyset. Dra til et mørkt område uten lysforurensning og hold øynene åpne for det spektakulære lysshowet på himmelen.
  • Ta en båttur: Utforsk Lofotens fjorder og holmer på en båttur. Du kan bli med på en organisert båttur for å se etter sjøfugler, sjøløver og spekkhuggere, eller du kan leie en kajakk eller robåt og utforske på egen hånd.
  • Prøv fiskelykken: Lofoten er kjent for sitt rike fiske, så hvorfor ikke prøve fiskelykken selv? Du kan bli med på fisketurer eller leie en båt og dra ut på egen hånd. Kanskje får du muligheten til å fange din egen middag.
  • Besøk kunstgallerier: Lofoten er et populært sted for kunstnere, og det finnes mange kunstgallerier og verksteder rundt omkring i regionen. Ta deg tid til å besøke noen av dem og bli kjent med den lokale kunstscenen.
  • Smak på lokal mat: Lofoten er også kjent for sin deilige mat, spesielt fersk sjømat. Prøv lokale spesialiteter som tørrfisk, klippfisk og ferske skalldyr. Besøk en av de lokale restaurantene eller markedene for å oppleve den autentiske smaken.
  • Slapp av og nyt naturen: Lofoten er et flott sted å slappe av og nyte den vakre naturen rundt deg. Ta en spasertur på en av de mange strendene, pust inn den friske luften og nyt den rolige atmosfæren.

Verdt å reise på ferie til Lofoten 

Innimellom tror jeg vi ofte vi glemmer hvor vakkert land vi bor i. Som et følge av pandemien som preget oss, ble innelandsreise svært populært. Men vet du hva, jeg tror ikke dette er noe som kommer til å avta. For når du kommer deg ut i landet og oppdager hvor mye vakkert Norge har å by på, så er det helt verdt det å bruke ferien på å reise til et sted i Norge. Undersøkelser viser at mange har rettet fokuset mot Nord-Norge, og kanskje særlig Lofoten som det mest populære feriemålet. Lofoten må bare oppleves på nært hold for å forstå hvor magisk vakkert det er. Det vil bli et ferieminne du sent vil glemme. 

Skap dine egne minner

Kanskje har du allerede sett bilder fra andre sine ferier i Lofoten? Vel, det er virkelig – om ikke vakrere – like fint som de skal ha det til. Og enda bedre er det når du er på ferie. En ferie i Lofoten betyr at du kan gjøre akkurat det du ønsker. 

Book ferien i Lofoten hos oss! 

‍Høres et eller flere av det overnevente ut som noe du kunne kost deg med på ferie i Lofoten? Da er det bare å finne plass i kalenderen og gjøre dere klar til årets ferie i nord.

Se alle våre tilgjengelige overnattingsmuligheter