Den perfekte lokasjon for havfiske

Havfiske

Havfiske er en sport som både drevne fiskere og du som aldri før har rørt en fiskestang kan hive deg ut på. Havfiske har lenge vært en del av historien til Norge. Ja, helt siden vikingtiden var havfiske, og da spesielt skreien, en viktig handelsvare da vikingene var ute på tokt. Og som du sikkert vet er fisket fremdeles en av de viktigste handelsvarene til Norge den dag i dag.

Et godt klima for havfiske

Nord Norge er godt kjent for sine mange gode plasser for havfiske. Det kalde klima i kombinasjon med den varme golfstrømmen legger til rette for et næringsrikt hav med store mengder plankton. Når det er mye plankton kommer mindre fisker frem og fungerer som agn for de virkelig store fiskene. Med ett har du den perfekte muligheten for vellykket havfiske.

Havfiske er en populær sport med lang fartstid

Havfiske oppe i Nord startet for lang tid siden med flere fiskere som la til kai på fast basis. På 1100 tallet ble det omsider opprettet egne rorbuer for de som skulle begi seg ut på sesongfiske og havfiske. Tidligere hadde de måttet sove i båtene sine, og det til tross for kaldt og guffent vær. Havfiske ble fort en populær sport og i dag har arrangementet VM i skreifiske vokst til å bli en av de største begivenhetene i Nord-Norge. Det har seg faktisk slik at noen av de aller første turistene som kom til Norge, kom for å fiske!

Hva regnes egentlig som havfiske?

Fisken som kommer inn mot Lofoten fra barentshavet er ekstra god ettersom den har vært på vandring og vokst seg god og stor i norsk farvann, sammenlignet med de mindre fiskene langs kysten. Og om du ikke visste det, havfiske er å regne som den fiskeriaktiviteten som foregår på åpent hav og de store fiskebankene. I følge Norges Havfiskeforbund, er det også kun å regne som havfiske dersom du benyttes agn eller pilk. Mange er likevel litt mer løsslupne på denne definisjonen. Her i Lofoten Havfiske er det derimot lignende som gjelder. Om du skal ut på fisketur med vår guide, vil det alltid bli benyttet enten pilk eller jigg. Samme går for mesteparten av utstyr til leie, men du velger jo helt selv hva du ønsker å ha med deg ut på havfiske.

Lurt å være tidlig ute

Om du har lyst til å begi deg ut på havfiske, er det lurt å være tidlig på. Fisken biter best på morgenkvisten og samtidig vil du kunne oppleve en nydelig morgensol om du er heldig med været. Grunnen til at fisken vil være mer sannsynlig å få tak i på morgenen kommer av at den er relativt lite aktiv på kvelden. Når dagen begynner derimot er fisken sulten og selv på jakt. Du har derfor en større sannsynlighet for å få en fangst eller flere om du drar på havfiske tidlig nok.

Bestill ditt fiskeeventyr i dag!

Gjør drømmen om havfiske i Lofoten til virkelighet i dag! Ved å bestille en fisketur nå, sikrer du deg en plass på et eventyr du sent vil glemme. Vi står klare med alt for at din reise skal bli så smidig og fantastisk som mulig. OBS! Mange av våre bestillinger kommer inn minst ett år i forveien, så bestill i dag for å sikre deg en plass du også!